ldh-rotterdam.nl Home

Chat  |  Forum  |  Download  |  Contactldh-rotterdam Home

Kerkgenootschap  |  Maatschappelijke Opvang  |  Recycling  |  Reclassering  |  Radio Salvation  |  AJL


Meer informatie:

Nieuws
Geschiedenis
Mission Statement
V.I.P.'s
Divisie Officier
Vermiste Personen
Contact"Groot Rotterdam"

Het Leger des Heils werd in 1865 opgericht door de methodistenpredikant William Booth. Samen met zijn vrouw trok hij zich het lot aan van de bewoners van de Londense achterbuurten.

In 1887 kwam het Leger des Heils naar Nederland, waar het in de beginjaren zware tegenstand ondervond. Tijdens de winter van 1890 veranderde de houding van het Nederlandse volk. In die winter kwamen vele armen en daklozen in grote problemen door de extreme kou. Het Leger des Heils stelde zijn korpsgebouwen open en bood voedsel en slaapplaatsen aan.

Het eerste Leger des Heils korps (evangelisatiepost) werd in 1889 geopend in het centrum van Rotterdam aan de Eendrachtsstraat. Het werk groeide snel en in alle delen van Rotterdam werden korpsen en buitenposten geopend.

Het Divisie Hoofdkwartier is vele jaren in Rotterdam gevestigd geweest.

Bijna gelijktijdig met het korpswerk startte in Rotterdam de Maatschappelijke hulpverlening. Vanaf 1890 zijn er op verschillende locaties in de stad opvangcentra geweest voor dakloze mannen, vrouwen en kinderen. In 1890 begon sergeante Wasserval met het bezoeken van de mannen- en vrouwengevangenis aan de Noordsingel, waarmee zij de basis heeft gelegd voor het reclasseringswerk in de Maasstad.

Rotterdam werd na de tweede wereldoorlog een stad met grote nieuwbouwwijken. Het Leger groeide niet mee. HeroriŽntatie op de doelstelling, ontwikkelen van nieuwe strategieŽn en reorganisatie waren noodzakelijk. Het Leger des Heils heeft dit aangedurfd. Een droom werd werkelijkheid is en mondde in 1990 uit in het plan Groot Rotterdam. In 1996 is het plan Groot Rotterdam voltooid. Momenteel zijn er drie korpsen in Rotterdam, gevestigd in doelmatige gebouwen en locaties. Het Maatschappelijk Centrum Rotterdam is in de stad gevestigd op 17 locaties. Ook de reclassering is in Rotterdam werkzaam.

Sinds 1987 is Radio Salvation, de lokale zender van het Leger des Heils zowel in de ether als op de kabel te beluisteren in Rotterdam en omgeving.

In het Rotterdams Overleg Platform zijn alle korpsen en werkeenheden van het Leger des Heils in de Maasstad vertegenwoordigd, waar wordt overlegd over onderlinge samenwerking en afstemming van het werk.

In Rotterdam wordt op een professionele en enthousiaste manier door zowel vrijwilligers als employťs met hart en hand gewerkt om mensen in nood te helpen en hen in aanraking te brengen met het bevrijdende Evangelie van Jezus Christus.

Leger des Heils - Wij Geloven

Copyright 1999-2002. Alle Rechten Voorbehouden.